Banden

Banden & winterbanden

Alle soorten banden voor uw auto

In marketingtermen zijn banden zogenaamde 'unsought goods'. Producten die u koopt met enige tegenzin. Veel mensen hechten daarom niet al te veel waarde aan hun banden en zijn vaak op zoek naar de goedkoopste optie. Maar hoeveel uur brengt u per dag door in de wagen? Hoeveel kilometer rijdt u per jaar? Het is belangrijk om bij de aankoop van uw banden veiligheid hoog op je prioriteitenlijstje te zetten! Want enkel met het juiste rubber kan u zorgeloos de weg op.

Zoals al gezegd zijn banden essentieel voor uw veiligheid onderweg. Ze vormen het enige contact tussen de auto en de weg. Versleten of afgesleten banden zorgen ervoor dat er gripverlies optreedt en het risico op een ongeval fors toeneemt! Controleer regelmatig het profiel van uw banden en laat ze op tijd vervangen. Want voorkomen is beter dan genezen! Wist u bovendien dat de juiste banden nog voor andere belangrijke voordelen kunnen zorgen?
 • Veiligheid bij regenweer
 • Betere prestaties
 • Meer comfort aan boord van uw wagen
 • Zuiniger in verbruik

Hoe lees ik een bandenmaat?

Auto banden lezen

Hoe lees ik een bandenmaat en hoe weet ik wat ik nodig heb voor mijn wagen? Zoals je kan zien is een bandenmaat wellicht iets complexer dan je dacht. Een maat bestaat uit verschillende componenten die elk van belang zijn om de juiste band op jouw wagen te monteren. We helpen je graag met het vinden van de juiste maat! Raak je er niet uit? Kom even langs en onze medewerkers zoeken het vliegensvlug voor je uit!

195 Het eerste getal staat voor de doorsnede van de band in millimeter. Die varieert van zo’n 125 mm tot ongeveer 335 mm
65 Het tweede cijfer in de maat drukt de hoogte van de band uit als percentage van de breedte. Bij de bandenmaat 195/65 R 16 is de hoogte van de band dus 65% van de breedte.
R De letter geeft weer om welk bandentype het gaat. De ‘R’ in de bandencode staat voor ‘Radiaal’. Radiaal betekent bijvoorbeeld dat de koorden, die de basis van de band vormen, radiaal door de band lopen.
16 De doorsnede van de velg kan je afleiden uit het derde getal. Een doorsnede wordt diagonaal gemeten vanaf de velgrand en wordt gewoonlijk uitgedrukt in inches. Europese personenwagens hebben een velgmaat tussen de 10 en 20 inch. Bij grotere SUV’s kan dat gaan tot 23 inch.
91 Met het laatste getal, de belastingsindex, wordt aangegeven hoe groot het draagvermogen van de band is. In dit voorbeeld bedraagt dat 615 kilogram.
W De laatste component van een bandenmaat is een letter die de snelheidsindicatie van een band uitdrukt. De W staat bijvoorbeeld voor een snelheidsindicatie van 270 km per uur. Daarmee wordt bedoeld dat de wagen waarop deze band wordt gemonteerd niet harder dan 270 km/u kan rijden.


Winterbanden

Vrieskou, sneeuwbuien en andere winterse omstandigheden leggen het verkeer in België al snel helemaal lam! In Scandinavische landen weten ze het al langer dan vandaag! Winterbanden vormen dé oplossing om niet voor verrassingen komen te staan. Voorkom gripverlies en verminderd remvermogen bij temperaturen onder de 7°C door het monteren van de juiste set winterbanden!

Dankzij een specifieke rubbersamenstelling zijn winterbanden veel beter geschikt voor koude temperaturen en dat merk je aan het rijgedrag, de kortere remafstand, minder gripverlies,… Kortom: een veiliger gevoel dat haast iedereen ervaart! Bovendien moet je het voor de prijs niet laten! Natuurlijk zijn winterbanden niet gratis, maar zolang u winterbanden gebruikt, verslijten uw zomerbanden niet (en omgekeerd natuurlijk). Zo kan u beide bandensets veel langer gebruiken!

Wist u trouwens dat het in heel wat Europese landen in bepaalde periodes van het jaar verplicht is met winterbanden te rijden? Kijk zeker na wat de huidige wetgeving is in de landen waar u doorheen moet op weg naar uw wintersportbestemming!

Hier vind je binnenkort een overzicht van de wetgeving in alle landen van Europa. Zo ben je altijd veilig onderweg.

Wanneer wisselt u uw winterbanden? Uw zomerbanden weer inruilen voor winterbanden doet u best tijdig om de grote drukte te voorkomen. Vanaf half oktober is het al zinvol met winterbanden rond te rijden, aangezien ze hun nut al bewijzen bij temperaturen lager dan 7°C. De maanden november en december zijn het drukst. Maak tijdig een afspraak want onze agenda’s vullen zich razendsnel in deze periode. Winterbanden mogen terug naar het bandenhotel vanaf maart. Nog een wintersportvakantie gepland? Ga zeker na of het niet verplicht is winterbanden te monteren!

Waarom winterbanden?
 • Kortere remweg
 • Veel minder gripverlies
 • Geen slijtage aan de zomerbanden tijdens de winter
 • In orde zijn met de regelgeving in vele Europese landen


All-season banden

De naam zegt het zelf: banden voor ieder seizoen. De afgelopen jaren zijn deze vier-seizoensbanden aan een ware opmars bezig. Het aanbod is sterk uitgebreid en de efficiëntie verder verfijnd. Bestuurders die op jaarbasis een eerder beperkt aantal kilometers afleggen maar toch in elk seizoen in veilige omstandigheden de weg op willen kunnen all-season banden overwegen.

Door de opbouw van het bandenprofiel en de rubbersamenstelling bieden all-season banden veilige prestaties in alle weersomstandigheden. Uiteraard geldt dat de rijeigenschappen tijdens de winter beter zijn dan die van een zomerband, maar er blijft natuurlijk een verschil tussen de vier-seizoensband en een volwaardige winterband. Die laatste blijft aan te raden voor, bijvoorbeeld, veel-rijders en wintersporters. De all-season band is dus voornamelijk een alternatief voor een winterband voor chauffeurs die weinig kilometers maken, maar toch een compromis zoeken bij winterse omstandigheden.

Wist je trouwens dat heel wat types naast de M+S markering (Modder en Sneeuw) ook beschikken over het sneeuwvloksymbool waardoor ze wettelijk gezien goedgekeurd zijn als winterband (en dus toegelaten zijn waar dat wettelijk is vereist)? Onze bandenmerken:Terug naar boven


Auto banden

Velgen voor uw nieuwe auto?

Alle soorten stalen & aluminium velgen

Velgen vormen een esthetische meerwaarde voor uw wagen. Vind je in het standaardgamma van je automerk niet de gewenste modellen? De mogelijkheden zijn dankzij ons ruim gamma haast eindeloos, en dat voor ieders budget.

Nog vragen? Kom vrijblijvend bij ons langs voor extra informatie!

Autobanden Sooi waarschuwt…

Elke band is anders en het is te riskant om snel via het internet een model te bestellen. Bij ons staan specialisten u bij om de juiste velgen voor te stellen en uit te zoeken of alle specificaties overeenkomen met uw banden, zodat uw velgen zeker passen en u niet bedrogen uitkomt!

Je kan gebruik maken van de online configurators om te ontdekken welke velgen u het best vindt staan onder uw wagen, maar kom altijd eerst langs met de wagen in kwestie zodat onze medewerkers kunnen nagaan of de velgen van je voorkeur wel degelijk zullen passen!

Klik op de merken om hun aanbod lichtmetalen velgen te ontdekken:

AEZ Dezent
Brabus


Op aanvraag kunnen wij ook steeds proberen het merk van uw voorkeur te leveren.

Naast nieuwe velgen biedt Banden Sooi HB eveneens de mogelijkheid aan om uw velgen te herstellen indien mogelijk. Samen met u kijken we de mogelijkheden na om uw velgen weer hun oorspronkelijke uitstraling te geven.


Terug naar boven


Velgen

Uitlijnen en balanceren

Uitlijnen van banden

Trekt uw wagen naar links of rechts tijdens het rijden? Dat kan een teken zijn dat je banden schuin afslijten. Een uitlijning kan dit probleem verhelpen. Rij je wagen bij ons op de brug en voorkom duurdere schade aan uw ophanging, schokdempers of stuurinrichting en verleng de levensduur van je banden door te vermijden dat ze schuin afslijten. Wij beschikken over een gloednieuwe en moderne uitlijninstallatie die ook geschikt is voor grote bestelwagens en motorhomes, wat uniek is in de streek. Nood aan een uitlijning? Bel ons voor meer informatie of kom gewoon langs!

Uitlijnen en balanceren van banden
Uitlijnen en balanceren van banden
Uitlijnen en balanceren van banden
Uitlijnen en balanceren van banden
Uitlijnen en balanceren van banden


Balanceren van banden

Last van trillingen op het stuur tijdens het rijden? Denk niet te snel 'het begint toch pas vanaf 100 km/uur', maar doe er meteen iets aan! Laat je banden bij ons balanceren en je kan in no time opnieuw veilig de weg op! Voorkom duurdere schade aan uw ophanging, schokdempers of stuurinrichting en verleng de levensduur van uw banden door vroegtijdige slijtage te vermijden. Wij beschikken over moderne apparatuur en vakkundige medewerkers om u snel verder te helpen. Bij de montage van nieuwe banden of de winter/zomerwissel balanceren we de banden sowieso, zodat ze feilloos afgesteld zijn en je weer een hele tijd zorgeloos kunt rijden! Zou balanceren je probleem verhelpen? Contacteer ons voor meer info of spring gewoon eens binnen in onze bandencentrale!

Terug naar bovenUitlijnen en balanceren van banden

Vrachtwagenbanden

Banden voor vrachtwagens

Banden Sooi HB is in de streek gekend als dé specialist om uw vloot vrachtwagens veilig te laten rijden. Wij bieden steeds maatwerk en werken graag een service uit die is afgestemd op de werking van uw bedrijf. Staan uw voertuigen op zaterdagen of andere momenten stil? Dan komt ons mobiele team graag ter plaatse voor het uitvoeren van fleetchecks, reparaties en controles. Wij briefen u deze door en rapporteren nauwkeurig en regelmatig over de status van uw vloot.

Zo kan u op elk moment checken welke banden onder welk voertuig staan en in welke staat ze zijn. Bovendien garanderen wij ook een feilloze pechverhelping in binnen- en buitenland dankzij onze professionele contacten in de sector. Ook een kleinere vloot of individuele vrachtwagen krijgt bij ons de gepaste behandeling! Wij beschikken over het juiste materiaal voor het uitvoeren van herstellingen, een ruime stock van de meest voorkomende bandenmaten en hebben de nodige kennis om u advies te verschaffen bij de aankoop van uw nieuwe banden! Referenties: Groep Maes / JAVA / Van de Poel Transport / …

Onze bandenmerken voor vrachtwagens:

Michelin
Goodyear
Dunlop
Pirelli
Continental
Aeolus
GT Radial
Barum

Terug naar boven


Vrachtwagen banden

Landbouwvoertuigen & industrie

Banden voor landbouwvoertuigen & industrie

U bent landbouwer en heeft nood aan geschikt schoeisel voor uw tractoren of andere machines? Onze landbouwspecialist stelt graag een aantal oplossingen voor naargelang uw voorkeuren en budget. Bovendien hebben we de meest courante maten steeds in stock zodat u slechts een minimum aan tijd verliest bij pechgevallen.

Wij geven graag advies bij de aankoop van uw industriebanden. Van heftruck tot kraan, niets is geheim voor onze specialisten. Wij bieden tevens de mogelijkheid om vol-rubberen banden te laten persen zodat u steeds zeker bent van een correcte montage. Kom langs voor meer info.

Onze bandenmerken voor tractoren & industrie:

Vredestein
Trelleborg
Michelin
BKT Alliance

Terug naar boven


Tractor banden

Net dat tikkeltje meer...

Wij onderscheiden ons graag van onze collega’s door u net wat meer service aan te bieden dan u gewoon bent. Op deze pagina kan u ontdekken wat Banden Sooi HB nog voor u kan betekenen.


ALLOYGATOR VELGBESCHERMING

Om te voorkomen dat uw nieuwe velgen na een tijd ontsierd worden door stoeprandschade introduceren we een nieuwe service: velgenbescherming van Alloygator! Wij zijn hiervoor de eerste erkende installateur in België en ondertussen zelfs de exclusieve verdeler voor ons land.

U kent het vast wel: door de drukte in de stad of door het manoeuvreren in en uit krappe parkeerplaatsen beschadig je je velgen voor je er erg in hebt. Om dat te vermijden, zocht Banden Sooi naar een gebruiksvriendelijke, innovatieve oplossing. Vandaag kunnen we u die aanbieden in de vorm van Alloygator velgenbescherming! Dit van oorsprong Engelse product bestaat uit een harde nylon ring die wordt gemonteerd op uw velg. Onze monteurs hebben hiervoor een opleiding gekregen en beschikken over het bijbehorend certificaat zodat u er zeker van kan zijn dat de ring in alle omstandigheden vast blijft zitten.

Troeven
 • Beschikbaar in 14 kleuren (waarvan de meeste bij ons steeds op stock zijn) zodat u kan kiezen voor een opvallend accent of voor een haast onzichtbare bescherming
 • Geschikt voor velgen van 13" tot 21" (max. gewicht van de wagen 3000 kg)
 • Verkrijgbaar als set van 4, maar ook per stuk
 • Voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften en –normenBanden bescherming
Banden bescherming
Banden bescherming
Banden bescherming
Banden beschermingSUPER SONIC VELGENREINIGER

Om ons aanbod verder te vervolledigen hebben we een professionele machine voor het reinigen van velgen aangekocht! Je beseft het misschien niet, maar een bandencentrale is de ideale plek om je velgen te wassen. Wij wassen grondig: zowel voor- als achteraan de velg omdat we voor het reinigen het volledige wiel van de wagen halen.

Laat je overtuigen door onze testcase: bij zijn bandenwissel opteerde onze klant voor een velgenreiniging. De achterkant van de velg was nog nooit gewassen, dat kan ook moeilijk als de band gewoon onder je wagen zit. Alle vier de velgen gaan met band en al onze machine in. Nog niet overtuigd? Laten we ze nog eens naast elkaar zetten! Je velgen zien er weer uit alsof ze net uit de fabriek komen, grondig schoon tot in het kleinste detail.


Banden bescherming
Banden bescherming
Banden bescherming
Banden bescherming
Banden bescherming
Banden bescherming
Banden bescherming
Banden bescherming
Banden bescherming

AUTO-ONDERHOUD

Sinds kort kunnen klanten bij ons terecht voor een auto-onderhoud. Uit ervaring stellen we tijdens het vervangen van banden vaak andere problemen vast (bijvoorbeeld versleten remmen). Tot voor kort lichtten we in dat geval de klant in zodat hij/zij contact kon opnemen met de garagist, vandaag kunnen we nog meer voor onze klanten betekenen en hem of haar in één keer een oplossing en offerte voorleggen als we problemen vaststellen. Dankzij onze goede relaties met de leveranciers van onderdelen kunnen we daarenboven een herstelling binnen korte termijn uitvoeren.

Tijdens een klein onderhoud kijken we de batterij, de schokdempers en de remmen grondig na. Ook de olie wordt vervangen. Diezelfde punten controleren we uiteraard ook bij een groot onderhoud. Bovendien controleren we de volledige wagen en vervangen onderdelen indien nodig in overleg met de klant zodat je steeds een idee hebt van het eindbedrag.
De voordelen van een onderhoudsbeurt bij Banden Sooi HB:
 • Geen enkel automerk is voor onze technici onbekend, van Audi’s tot Volvo’s, ze komen bij ons allemaal al jaren de werkplaats binnengereden
 • Wij werken met kwaliteitsonderdelen
 • Constructeursgarantie blijft behouden
 • De prijzen liggen bij ons gemiddeld 15% lager dan bij de merkgarage
 • Mogelijkheid tot een pick-up en delivery service voor bedrijven en particulieren in de buurt

Tip! Combineer je auto-onderhoud met een grondige velgenreiniging of de plaatsing van nieuwe banden, velgen of Alloygator velgbeschermers.TOURING GLASS REPARATIECENTRUM

Klanten van Touring Glass kunnen in onze bandencentrale terecht voor de vervanging van een voor- zij of achterruit. Onze vestiging fungeert als reparatiecentrum voor de Kempen. De mobiele service van Touring komt ter plaatse voor de vervanging van uw ruit terwijl u gebruik kan maken van onze aangename wachtruimte. Zo geniet je van een heerlijke kop koffie of kan je gewoon doorwerken gedurende de reparatie.
ZOMER- EN WINTER CHECK-UP

Wij denken ook aan onze klanten als ze op vakantie zijn. Vertrek je binnenkort met de wagen op reis? Dan kan je er maar beter voor zorgen dat je veilig op je vakantiebestemming geraakt. Ons team wil daar graag mee helpen! Een korte vakantiecheck is gratis en houdt in dat onze monteurs je bandenspanning, ruitenwissers en ruitensproeivloeistof controleren. Mocht dat nodig zijn, kunnen wij voor u nieuwe ruitenwissers bestellen en monteren, de sproeivloeistof bijvullen of de bandenspanning op het gewenste niveau brengen zodat u zonder zorgen kan vertrekken naar uw vakantiebestemming!

Voor een vakantiecheck kan je steeds vrijblijvend langskomen zonder afspraak.
ALLERLEI ONDERHOUDSPRODUCTEN

Banden Sooi biedt u een selectie professionele onderhoudsproducten aan. U vindt in ons aanbod onder andere:
 • Ruitensproei vloeistof
 • Velgenreiniger
 • Ruitenwissers
 • Wieldoppen

Terug naar boven


Banden accessoires


BEL ONS OP 014 51 22 53