Banden Sooi in Grobbendonk

Geschiedenis van Banden Sooi HB

In 2004 kreeg Autobanden Sooi de kans om het verlieslatende Vulco-filiaal in Herenthout over te nemen. Wat voor velen een onmogelijke opgave zou lijken, bleek de ideale uitdaging voor Bart Verreydt om de verouderde centrale met veel enthousiasme te doen herleven. Voor Bart komt de klant altijd op de eerste plaats, wat zijn vraag of budget ook is. Zo wist hij snel komaf te maken met de reputatie uit het verleden.

Autobanden Sooi Herenthout wordt al snel een begrip in de regio rond Herenthout. Heel wat bedrijven kiezen voor onze service en zijn tot op vandaag nog steeds trouwe klanten! Om die groei bij te houden, worden in het gebouw aan de Bouwelse Steenweg jarenlang alle hoekjes en gaatjes gevuld met banden in alle groottes en maten! Overal waar kan, worden extra rekken geplaatst om steeds genoeg banden in voorraad te hebben om aan de altijd maar stijgende vraag te kunnen voldoen en de klant genoeg keuze te kunnen aanbieden voor elke maat en elk budget.

Bart is vooral een man van de actie. In de werkplaats stuurt hij zijn team en steekt hij zelf de handen uit de mouwen. Om het bureauwerk en de administratie niet over het hoofd te zien kwam echtgenote Hermine Pauwels na enkele jaren het team vervoegen en neemt zij de telefoons, boekhouding, bestellingen en alle andere administratieve taken voor haar rekening, gesterkt door jarenlange ervaring in de sector en een groeiend aantal administratieve medewerkers!

In 2008 sluit Autobanden Sooi zich aan bij Profile Tyrecenter. Door lid te worden van deze groepering van zelfstandige bandencentrales, wapent Autobanden Sooi zich tegen de concurrentie en profileert zich nog meer als dé professionele partner in banden voor personenwagens, vrachtwagens en landbouw- en industrievoertuigen. Bovendien kunnen klanten profiteren van een nog betere pechverhelping door het uitgebreide netwerk van Profile partners.

Anno 2014 stellen we vast dat het pand in Herenthout zijn grenzen kent en beginnen Bart en Hermine met de zoektocht naar een nieuw en groter gebouw in de omgeving dat komaf moet maken met de praktische problemen en dat plaats moet bieden aan nog meer banden, grotere burelen, maar vooral een véél ruimere werkplaats.


Onze nieuwe locatie in Grobbendonk

Na een intensieve zoektocht wordt die locatie gevonden in de Herentalse industriezone Klein Gent. Helemaal achteraan langs de Atealaan wordt een nieuwe site ontwikkeld die plaats biedt aan 4 bedrijven. Door van het begin betrokken te zijn bij de nieuwbouw beantwoordt het gebouw perfect aan onze vereisten en beschikken wij over één van de modernste bandencentrales in Vlaanderen. Kosten noch moeite worden gespaard om te kunnen werken met de meest geavanceerde technieken en de nieuwste toestellen om onze service verder te verfijnen.

In onze werkplaats van zo’n 500 m² kunnen we nu liefst 4 tot wel 6 vrachtwagens en industrievoertuigen tegelijk behandelen en ook de capaciteit van de werkplaats voor personenwagens verdubbelt bijna: van 4 naar 7 werkstations! Op de verdieping biedt ons hotel ruimte aan meer dan 20.000 banden die we dankzij een handig systeem in een handomdraai kunnen terugvinden. In totaal beschikken we nu over meer dan 2.750 m² stockageruimte. Verder worden de kantoren ruimer en verliezen we ook het comfort van de klanten tijdens het wachten niet uit het oog! Tenslotte leveren honderden zonnepanelen op het dak dagelijks groene stroom.Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk
Banden Sooi te Grobbendonk


Overstap naar Eurotyre

Na iets meer dan 10 jaar wordt in 2019 een einde gemaakt aan de samenwerking met Profile Tyrecenter. Na enkele afgesprongen contracten met een aantal belangrijke leasingmaatschappijen in onze regio wordt, met de focus op de klanten, besloten om de overstap te maken naar het netwerk van Eurotyre. Zo hoeven deze chauffeurs niet op zoek naar een nieuwe bandencentrale en kunnen we voor onze professionele klanten de voordelen van een internationaal netwerk in stand houden. Ondertussen is de overgang in volle gang en kleuren we stap voor stap wat meer Eurotyre-geel. Bovendien krijgen wij de kans om binnen het netwerk onze eigen koers te blijven varen als zelfstandige ondernemers en van die vrijheid maken wij volop gebruik om te blijven werken aan een optimale service voor al onze klanten.
Banden Sooi te Herenthout
Online afspraak maken

Wanneer denkt u aan het maken van een afspraak voor het wisselen van uw banden? Juist, op de momenten dat wij onze telefoon niet kunnen opnemen. Ons online systeem zorgt voor de oplossing!

Klik hier en maak online een afspraak.

Vul zo nauwkeurig mogelijk uw gegevens in om een vlotte werking te kunnen garanderen. Laat bij voorkeur een telefoonnummer achter waarop we u kunnen bereiken bij eventuele vragen.

Specifieke vragen of wensen voor uw bezoek? Bel ons en maak een afspraak via de telefoon op 014 51 22 53

Maak een afspraak
BEL ONS OP 014 51 22 53